kissandra

kissandra

Szef Kuchni
[Przepisów: 81]

Zupa Serowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna kremowa zupka z pulpecikami mięsnymi i pieczarkami.

Zupa Serowa

Składniki:

Zupa Serowa

 

  • 0,5 kilograma mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 2 litry wody
  • 2 rosołki z kury
  • 0,5 kilograma pieczarek
  • 1 mały por
  • 2-3 serki śmietankowe topione (kiełbaski)
  • Vegeta
  • Natka pietruszki lub koperek.

Sposób przygotowania:

Zupa Serowa
Wrzucić do wody rosołki. Mięso doprawić Vegetą i jajkiem, zrobić małe pulpeciki i wrzucić na gotujący się rosół. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni.Gdy pulpeciki będą ugotowane pokroić por w pół krążki i podsmażyć na maśle. Do rosołku wrzucić pieczarki, podsmażony por. Na koniec dodać serki rozrobione w rosołku. Posypać natką pietruszki lub koperkiem, podawać na ciepło.
Smacznego:)