Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Zupa serowa 3

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, aromatyczna zupa nie tylko na obiad

Zupa serowa 3 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa serowa 3

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa serowa 3
Z mięsa mielonego, jajka wyrabiamy masę, którą doprawiamy solą i pieprzem. Do garnka wlewamy wodę, którą gotujemy. Formujemy kulki z mięsa i wrzucamy do garnka z woda, dodajemy liść, pieprz oraz ziele. Gotujemy około 20 minut. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej, dodajemy do garnka z kulkami mięsnymi. Pieczarki myjemy i kroimy w plastry, również dodajemy do wywaru. Pora drobno kroimy i wrzucamy do garnka. Gotujemy około 10 minut i dodajemy serki topione, gotujemy zupę na wolnym ogniu tak aby serki się dobrze rozpuściły. Na koniec zupę doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Zupa jest lepsza jak trochę postoi(moim zdaniem najlepiej smakuje drugiego dnia). Podawać zupę z makaronem albo groszkiem ptysiowym.
Zupa serowa 3
Do gorącej wody wrzucamy małe kulki z mięsa mielonego
Zupa serowa 3
Zupę gotujemy na wolnym ogniu tak, by serki topione się rozpuściły