Sposób przygotowania:
Zupa serowa
Cebulę pokroić na cieniutkie plasteki i obsmażyć na odrobinie oleju. Kromki chleba opiec w piekarniku lub opiekaczu, posmarować odrobiną masła i posypać startym serem. W garnku z grubym dnem (najlepszy będzie do tego garnek żeliwny) układać kolejno warstwami: kromki chleba, podsmażoną cebulę, znowu kromki chleba, pomidory z puszki, kolejna warstwa cebuli. Na wierzchu ułożyć resztę pomidorów i pozostały zółty ser. Następnie należy wlać do garnka bulion mięsny. Aby to zrobić, trzeba posłużyć się lejkiem, który wkładamy aż do dna garnka i wlewamy przez niego bulion (chodzi o to, żeby wywar nie przykrył warstw). Zupę gotujemy przez ok 30 min. na wolnym ogniu (nie przykrywamy!), a następnie wstawiamy do piekarnika na godzinę. Jeśli chcemy, żeby ser na wierzchu się zapiekł, pod koniec pieczenia musimy włączyć na parę minut opcję grill.