Sposób przygotowania:
Zupa cheesburgerowa
Na patelni szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy mięso mielone i rumienimy je. Mięso przekładamy do bulionu i gotujemy około 25 minut tzn. do miękkości mięsa.
Mąkę rozpuszczamy w zimnej wodzie i dodajemy do bulionu, energicznie mieszamy. Następnie dodajemy starty żółty ser i serek topiony pokrojony w kostkę. Gotujemy całość na wolnym ogniu aż do połączenia składników, co jakiś czas mieszamy.
Gdy ser się rozpuści dodajemy musztardę i ketchup i całość doprawiamy do smaku.
Zupę podajemy z sałatką warzywną ( pokrojony ogórek konserwowy, pomidor, awokado, papryka, cebula) i chipsami tortiila. Smacznego :)
Mąkę rozpuszczamy w zimnej wodzie i dodajemy do bulionu, energicznie mieszamy. Następnie dodajemy starty żółty ser i serek topiony pokrojony w kostkę. Gotujemy całość na wolnym ogniu aż do połączenia składników, co jakiś czas mieszamy.
Gdy ser się rozpuści dodajemy musztardę i ketchup i całość doprawiamy do smaku.
Zupę podajemy z sałatką warzywną ( pokrojony ogórek konserwowy, pomidor, awokado, papryka, cebula) i chipsami tortiila. Smacznego :)
Cukiereczek13
zbysiowa
Dopisane;)
kołczu
Cukiereczek13
Robert, smacznego :) jeżeli lubisz cheesburgery to polecam Ci taką zupę ;)
ami91
MaciekM
Cukiereczek13
Zupa jest taka sycąca dzięki serom i mięsu :) Cieszę się, że smakowała ;) Polecam się na przyszłość :)