Annisa

Annisa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Zupa serowa z klopsikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupa serowa na serkach topionych z delikatnymi klopsikami z mielonego mięsa drobiowego. Dodatek chilli działa rozgrzewająco.

Zupa serowa z klopsikami

Składniki:

Zupa serowa z klopsikami

 

  • włoszczyzna
  • cebula
  • 2 serki topione (ok.300g)
  • 2 kostki rosołowe
  • 1/2 kg mięsa mielonego z kurczaka
  • pęczek koperku
  • sól, pieprz, chilli

Sposób przygotowania:

Zupa serowa z klopsikami
Do garnka wlać 1,5 litra wody, wrzucić umytą i pokrojoną włoszczyznę oraz opaloną na gazie cebulę i gotować 10 minut. Po tym czasie wyrzucić włoszczyznę i cebulę, marchewkę wyciągnąć z zupy i pokroić w plasterki. Rozpuścić w zupie kostki rosołowe. Mięso wyrobić z solą, pieprzem i koperkiem, uformować klopsiki i delikatnie wrzucić je do zupy. Dodać serki topione, doprawić solą, pieprzem i chilli i gotować przez kolejne 15 minut, delikatnie mieszając.