Sposób przygotowania:
Zupa serowa z klopsikami z indyka
Do mięsa dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawiamy solą i pieprzem. Lepimy kulki wielkości orzecha i obsmażamy na oliwie na złoty kolor. Na oliwie przesmażamy pokrojony w półplasterki por. Bulion doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy klopsy, aby się chwilę pogotowały. Z bulionu odlewamy ok 2 chochelki, dodajemy serki topione i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia (można po prostu zblenderować). Wyjmujemy z bulionu klopsy, dodajemy rozmieszane serki z bulionem, dodajemy starty ser żółty, por i całość zagotowujemy. Na koniec dodajemy śmietankę i już nie gotujemy. Zupę doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy al dente, natkę siekamy drobno. Ugotowany makaron dodajemy do zupy. Do talerza wkładamy klopsy, całość zalewamy zupką z makaronem, posypujemy natką.