Sposób przygotowania:
Zupa serowa z mini pulpecikami i makaronem
Mięso przyprawić i odstawić do przegryzienia na ok. 30min. Wymieszać dokładnie z jajkiem i 1 łyżką mąki. Formować z powstałej masy mięsnej - małe kuleczki i obtaczać w mące.
Cebulę pokroic w pióra, zeszklić na rozgrzanym oleju wraz z czosnkiem- przekrojonym na 4 części. Dodać mięsne kuleczki i delikatnie podsmażyć. Zalać bulionem.
Doprowadzić do wrzenia. Można dodać kostkę bulionową na wędzonym boczku. Dusić wszystko pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodać serek topiony i gotować jeszcze do rozpuszczenia.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Porcjami układać w miskach, zalewać serową zupą z pulpecikami.
Cebulę pokroic w pióra, zeszklić na rozgrzanym oleju wraz z czosnkiem- przekrojonym na 4 części. Dodać mięsne kuleczki i delikatnie podsmażyć. Zalać bulionem.
Doprowadzić do wrzenia. Można dodać kostkę bulionową na wędzonym boczku. Dusić wszystko pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania dodać serek topiony i gotować jeszcze do rozpuszczenia.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Porcjami układać w miskach, zalewać serową zupą z pulpecikami.