Sposób przygotowania:
Zupa serowa z ryżem i pieczarkami
Udka filetujemy. Z tego, co nam zostało po odjęciu mięsa gotujemy rosół na swój ulubiony sposób. Otrzymane filety kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na tłuszczu z dodatkiem przypraw do drobiu. Kiedy rosół już będzie gotowy, odlewamy szklankę i rozgniatamy serki topione. Do garnka wsypujemy ryż i czekamy aż się zagotuje, wówczas dodajemy rozmieszany serek. Kiedy zupa będzie już prawie gotowa (sprawdzić wg gotowości ryżu) dodajemy mięso i przykrywamy pokrywką. W tym czasie obsmażamy na tłuszczu pieczarki z dodatkiem szczypty soli i pieprzu, dodajemy je do zupy. Z pieczarkami ma się gotować ok. 3 minut. Doprawiamy do smaku, jeżeli trzeba. Jak ktoś bardzo lubi, można również dodać ziemniaki. Gotową zupkę posypujemy pietruszką albo inną ulubioną zieleniną. Smacznego!