Sposób przygotowania:
Zupa z kurczakiemI
1. Mięso kroję w kostkę, cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaje mięso, doprawiam solą oraz przyprawą curry. Mięso po usmażeniu przekładam do garnka, zalewam bulionem drobiowym.
II
2. Pieczarki myję, kroję w plasterki. Marchewki obieram, kroję w plasterki. Papryki myję, usuwam nasiona kroję w drobne paseczki. Papryczkę chili oczyszczam z nasion, drobno kroję. Na patelnie od smażenia mięsa przekładam marchewki, smażę około 10 minut, następnie dodaję pieczarki, papryki, papryczkę chili. Doprawiam pieprzem oraz solą i smażę około 10 minut. Warzywa z grzybami przekładam do garnka z kurczakiem, podlewam wodą tak żeby produkty były przykryte, wsypuję kurkumę, dodaję połamany makaron ryżowy. Gotuję 10 minut i wlewam mleko kokosowe, Chwilkę gotuję.
III
3. Zupa gotowa.
4. Smacznego.