WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Zupa z kaszą jęczmienną i serkami topionymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z dodatkiem kaszy jęczmiennej, z serkami topionymi, ogórkiem kiszonym, z młodymi ziemniakami, na kiełbasie śląskiej. Moja improwizacja w kuchni.

Zupa z kaszą jęczmienną i serkami topionymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z kaszą jęczmienną i serkami topionymi

 

  • 4 pętka kiełbasy śląskiej
  • kilka młodych ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • kawałek korzenia selera + 2 gałązki natki selera
  • kawałek pora
  • 2 gałązki kopru
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • sól do smaku
  • 2 serki topione po 100g
  • 1 cebula
  • 1 ogórek kiszony
  • 3 łyżki kaszy jęczmiennej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa z kaszą jęczmienną i serkami topionymi

ETAP 1:

Do garnka włożyć pętka kiełbasy. Dodać obrane i pokrojone na mniejsze kawałki ziemniaki i marchewkę. Selera, pietruszkę i pora dodać w całych kawałkach. Wsypać kaszę jęczmienną. Dodać ogórka kiszonego. Cebulę posiekać i zeszklić na oleju. Dodać do garnka.

Składniki zupy zalać zimną wodą. Dodać przyprawy i zagotować. Gotować około 30 minut. Dodać serki topione i gotować aż się rozpuszczą i połączą z zupą. Dodać gałązki selera i koperku.

Gotować jeszcze kilkanaście minut, aż wszystkie składniki będą miękkie. Zupę podawać na gorąco.

Zupa z kaszą jęczmienną i serkami topionymi
Zupa z kaszą i serkami po ugotowaniu w garnku
Zupa z kaszą jęczmienną i serkami topionymi
Gałązki selera i kopru dodane do gotujacej się zupy
Zupa z kaszą jęczmienną i serkami topionymi
Posiekaną cebulę szklimy na oleju i dodajemy do zupy
Zupa z kaszą jęczmienną i serkami topionymi
Warzywa, kasza jęczmienna i kiełbasa umieszczone w garnku