Sposób przygotowania:
Zupa serowo-groszkowa
Do rosołu wrzucamy odsądzony zielony groszek oraz serek topiony, czekamy aż lekko zacznie wrzeć.Następnie wszystko mielimy malakserem. Marchewki kroimy w talarki i dodajemy do zupy, jeśli mamy mięso z rosołu oddzielamy je od kości. Łyżkę mąki łączymy z odrobiną wody i jednym jajkiem. Troszkę solimy i pieprzymy. Mieszamy dopóki masa nie nabierze jednolitej konsystencji. Mąkę z jajkiem wlewamy powoli do lekko wrzącej wody ciągle mieszając. Gotujemy jeszcze kilka minut możemy w tym czasie dodać 2-3 łyżki śmietany. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy na sam koniec gotowania. Pozostałe jajka gotujmy na twardo i podajemy z zupą nalaną na talerze. My mieliśmy wersję lżejszą bez jajek. Smacznego
luna
Sarenka
Lady Marmolada
msewka
misia53