Zupa śledziowa 3

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

To danie jest specjalnością w czasie Wielkiego Postu

Zupa śledziowa 3

Składniki:

Zupa śledziowa 3

 

Sposób przygotowania:

Zupa śledziowa 3
1. Śledzie zalać zimną wodą, po czym odstawić na około 2 godziny do namoczenia. Cebule obrać a następnie pokroić w drobną kostkę, oprószyć sola i pieprzem i odstawić na około 30 minut. Śledzie osączyć, po czym pociąć na kawałki i połączyć z cebulą. Zalać je kefirem oraz śmietaną. 2. Przygotowaną zupę wstawić na około 1-2 godziny do lodówki lub w inne chłodne miejsce. Potrawa będzie bardziej sycąca, jeśli podamy ją z ziemniakami najlepiej w mundurkach.