mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Zupa śmietankowa z marchewką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna, delikatna zupka z marchewką i koperkiem

Zupa śmietankowa z marchewką i koperkiem

Składniki:

Zupa śmietankowa z marchewką i koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa śmietankowa z marchewką i koperkiem
Marchewkę, pietruszkę, seler myję, obieram ze skórki, kroję w kostkę lub ścieram na dużych oczkach.
Koperek myję, osuszam, drobno siekam.
Do bulionu dodaję liść laurowy i ziele angielskie. W bulionie gotuję starte warzywa (marchewkę, seler i pietruszkę) do miękkości. Dodaję posiekany drobno koperek. Zabielam zupę na koniec śmietaną, mieszam i doprowadzam do zagotowania.
Gorącą zupę rozlewam na talerze i od razu podaję.
Na wierzchu można posypać posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.

Tagi:

marchewka