Sposób przygotowania:
Zupa śmietankowa z marchewką i koperkiem
Marchewkę, pietruszkę, seler myję, obieram ze skórki, kroję w kostkę lub ścieram na dużych oczkach.
Koperek myję, osuszam, drobno siekam.
Do bulionu dodaję liść laurowy i ziele angielskie. W bulionie gotuję starte warzywa (marchewkę, seler i pietruszkę) do miękkości. Dodaję posiekany drobno koperek. Zabielam zupę na koniec śmietaną, mieszam i doprowadzam do zagotowania.
Gorącą zupę rozlewam na talerze i od razu podaję.
Na wierzchu można posypać posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.
Koperek myję, osuszam, drobno siekam.
Do bulionu dodaję liść laurowy i ziele angielskie. W bulionie gotuję starte warzywa (marchewkę, seler i pietruszkę) do miękkości. Dodaję posiekany drobno koperek. Zabielam zupę na koniec śmietaną, mieszam i doprowadzam do zagotowania.
Gorącą zupę rozlewam na talerze i od razu podaję.
Na wierzchu można posypać posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.