Sposób przygotowania:
Zupa-śmietnik .
1.Ogórki obieramy i kroimy w paseczki (cieniutkie).Pieczarki oczyszczamy . Cebule obieramy i razem z pieczarkami i kiełbasą kroimy w kosteczkę . Kapustę szatkujemy
2.Drobno kroimy boczek ,następnie wytapiamy w garnku na nikłym ogniu.Dodajemy pieczarki , cebulę ,kapustę i kiełbasę.;Podsmażamy . Zalewamy wszystko gorącym bulionem i gotujemy ok.15min.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i ogórki .
3.Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do zupy.Zagotowujemy.Doprawiamy do smaku oraz posypujemy natką pietruszki do dekoracji .
2.Drobno kroimy boczek ,następnie wytapiamy w garnku na nikłym ogniu.Dodajemy pieczarki , cebulę ,kapustę i kiełbasę.;Podsmażamy . Zalewamy wszystko gorącym bulionem i gotujemy ok.15min.Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i ogórki .
3.Śmietanę mieszamy z mąką i dodajemy do zupy.Zagotowujemy.Doprawiamy do smaku oraz posypujemy natką pietruszki do dekoracji .