olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Zupa szczawiowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupy szczawiowej dosyć długo nie znałam, jednakże, po tym jak mnie nią poczęstowano od razu ją pokochałam.

Zupa szczawiowa

Składniki:

Zupa szczawiowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa
Pietruszkę i seler obieram, kroję w kostkę, po czym zalewam zimną wodą i gotuję na niewielkim ogniu. Do garnka dodaję obraną i pokrojoną marchew, a także pieprz, ziele angielskie i sól. Kiedy całość się zagotuje dodaję umyty, pokrojony i podsmażony na maśle szczaw. Całość gotuję do momentu, aż warzywa będą miękkie. Do zupy dodaję rozrobioną w niewielkiej ilości zupy śmietanę oraz posiekaną pietruszkę. Do zupy należy podać jajko ugotowane na twardo.

Tagi:

szczaw