małgosia7902

małgosia7902

Starszy Kucharz
[Przepisów: 36]

zupa szczawiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

pyszna wiosenna zupka,która gosci czesto na moim stole

zupa szczawiowa

Składniki:

zupa szczawiowa

 

  • 1 porcja rosołowa
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera i pory
  • 4 jajka
  • 2 łyżki śmietany
  • dowolna przyprawa do zup
  • pęczek szczawiu
  • koperek
  • ziemniaki(porcje dostosować do rodziny)

Sposób przygotowania:

zupa szczawiowa
ugotowac wywar z miesa i warzyw.szczaw opłukac drobno posiekac i wrzucić do wywaru i gotowac ok 10 min.jajka rozczepać i wlewac do zupy jak lane kluski,chwile pogotowac,na koniec dodac posiekany koperek i śmietanę. Ziemniaki ugotowac osobno i podawac do zupy.