pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa szczawiowa na wędzonych żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

popularna szczawiowa z nutą mięsną

Zupa szczawiowa na wędzonych żeberkach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa szczawiowa na wędzonych żeberkach

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa na wędzonych żeberkach
Żeberka wieprzowe wędzony zalewamy zimną wodą i stawiamy na mały ogień. Gotujemy ok 40 min. Dorzucamy marchewkę oraz pietruszkę i gotujemy kolejne 40 min. Następnie wrzucamy przyprawy, pokrojone ziemniaki, kostkę rosołową i gotujemy ok 45 min. Gdy ziemniaki zmiękną dodajemy szczaw, zwiększamy ogień i gotujemy ok 10 min. Podawać z połówkami jajka. Można również zabielić śmietaną.
Zupa szczawiowa na wędzonych żeberkach
Zupa szczawiowa na wędzonych żeberkach
Zupa szczawiowa na wędzonych żeberkach
Zupa szczawiowa na wędzonych żeberkach