Wiola94

Wiola94

Kucharz
[Przepisów: 16]

Zupa szczawiowa z kasza jeczmienna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oryginalna zupka zachęcam do zrobienia

Zupa szczawiowa z kasza jeczmienna

Składniki:

Zupa szczawiowa z kasza jeczmienna

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa z kasza jeczmienna
Umyte żeberka nastawić do gotowania razem z kaszą jęczmienną w niewielkiej ilości wody. Gdy mięso będzie miękkie a kasza częściowo się rozklei, wymieszać mleko i śmietanę z płaską łyżeczką mąki, dodać do krupniku i jednocześnie dodać szczaw. Liście szczawiu przed dodaniem do zupy należy przebrać odrzucając ogonki liści, umyć a następnie posiekać na deseczce. Zupę po dodaniu szczawiu tylko krótko zagotować. Przed podaniem wyjąć mięso, oddzielić od kości, pokroić z powrotem dodać do zupy.