Sposób przygotowania:
Krem pomidorowo-kokosowy
1. W garnku rozgrzej olej, cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij (nie przypal, bo zupa będzie gorzka!).
2. Z kostki rosołowej zrób 750 g bulionu.
3. Słodkie ziemniaki, paprykę i marchewkę obierz, umyj i pokrój w kawałki.
4. Wlej bulion do cebuli, dodaj warzywa i pomidory z puszki.
5. Dopraw sola, pieprzem, curry, słodką papryką i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.
6. Włóż chleb na grilla, lekko go podpiecz, obróć na druga stronę, obłóż serem i tostuj do rozpuszczenia sera.
7. Tosty pokrój na trójkąty.
8. Zmiksuj zupę na gładki krem i dodaj mleczko kokosowe.
Podawaj z serowymi trójkątami.
2. Z kostki rosołowej zrób 750 g bulionu.
3. Słodkie ziemniaki, paprykę i marchewkę obierz, umyj i pokrój w kawałki.
4. Wlej bulion do cebuli, dodaj warzywa i pomidory z puszki.
5. Dopraw sola, pieprzem, curry, słodką papryką i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.
6. Włóż chleb na grilla, lekko go podpiecz, obróć na druga stronę, obłóż serem i tostuj do rozpuszczenia sera.
7. Tosty pokrój na trójkąty.
8. Zmiksuj zupę na gładki krem i dodaj mleczko kokosowe.
Podawaj z serowymi trójkątami.
SylaUla
haniakson