lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zupa szczypiorkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Prosta a po za tym o ślicznym zielonym kolorze zupa

Zupa szczypiorkowa

Składniki:

Zupa szczypiorkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczypiorkowa
Włoszczyznę obierz pokrój i dodaj do wywaru z drobiu. Gotuj jarzyny aż do momentu kiedy zmiękną. W rondelku rozgrzej masło
do roztopionego masła dodaj mąkę i posiekany na drobno szczypiorek.Całość wlej do wywaru i gotuj przez 10 minut.Do wywaru dodaj także śmietanę i całość dopraw solą i pieprzem. Zupę można także zmiksować i uzyskać z niej krem,ja zazwyczaj nie miksuje tylko podaje w takiej postaci z grzankami.