Sposób przygotowania:
Zupa szparagowo - fasolowa
Porcję rosołową przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i przyprawę uniwersalną. Zagotowujemy.
Do wywaru wrzucamy gałązki natki pietruszki i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Gotujemy ok. 7 minut, po czym wrzucamy pokrojone na kawałki szparagi i pokrojoną w plastry marchewkę.
Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy kostki rosołowe do smaku.
Na koniec do zupy wlewamy mleko wymieszane z mąką. Zagotowujemy.
Porcję zupy wylewamy na talerz.
Do wywaru wrzucamy gałązki natki pietruszki i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Gotujemy ok. 7 minut, po czym wrzucamy pokrojone na kawałki szparagi i pokrojoną w plastry marchewkę.
Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy kostki rosołowe do smaku.
Na koniec do zupy wlewamy mleko wymieszane z mąką. Zagotowujemy.
Porcję zupy wylewamy na talerz.