gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa szparagowo - fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowaną zupę podaję na obiad jako pierwsze danie. Polecam - m fajny smak. Moja rodzina bardzo ją lubi.

Zupa szparagowo - fasolowa

Składniki:

Zupa szparagowo - fasolowa

 

  • 1 porcja rosołowa
  • sól
  • przyprawa un. Kucharek
  • 2 kostki rosołowe
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 120 gram małych marchewek
  • 200 gram fasolki szparagowej
  • 300 gram zielonych szparagów
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1,5 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

Zupa szparagowo - fasolowa
Porcję rosołową przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy sól i przyprawę uniwersalną. Zagotowujemy.

Do wywaru wrzucamy gałązki natki pietruszki i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Gotujemy ok. 7 minut, po czym wrzucamy pokrojone na kawałki szparagi i pokrojoną w plastry marchewkę.

Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy kostki rosołowe do smaku.

Na koniec do zupy wlewamy mleko wymieszane z mąką. Zagotowujemy.

Porcję zupy wylewamy na talerz.