Sposób przygotowania:
Flaczki z żołądków drobiowych
Żołądki oczyszczamy i myjemy. Przekładamy je do garnka i zalewamy wodą, tak żeby były całkowicie przykryte. Dodajemy ziela i liście, oraz przyprawiamy solą i Kucharkiem.
Gotujemy na małym gazie pod przykryciem, aż będą miękkie. Następnie wrzucamy obrane i pokrojone w małą kosteczkę marchewki. Dorzucamy jeszcze pokrojoną pietruszkę i seler (ja miałam mrożone).
Całość gotujemy do miękkości jarzyn. Następnie cedzakową łyżką wyjmujemy żołądki i zostawiamy do przestygnięcia.
Gotowe kroimy w cienkie paski i ponownie wrzucamy do garnka. W kubku mieszamy sos pieczeniowy z wodą i powoli wlewamy go do garnka z żołądkami.
Całość przyprawiamy pieprzem i Maggi. Obieramy czosnek i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka. Flaczki gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Podajemy na gorąco.
Gotujemy na małym gazie pod przykryciem, aż będą miękkie. Następnie wrzucamy obrane i pokrojone w małą kosteczkę marchewki. Dorzucamy jeszcze pokrojoną pietruszkę i seler (ja miałam mrożone).
Całość gotujemy do miękkości jarzyn. Następnie cedzakową łyżką wyjmujemy żołądki i zostawiamy do przestygnięcia.
Gotowe kroimy w cienkie paski i ponownie wrzucamy do garnka. W kubku mieszamy sos pieczeniowy z wodą i powoli wlewamy go do garnka z żołądkami.
Całość przyprawiamy pieprzem i Maggi. Obieramy czosnek i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka. Flaczki gotujemy jeszcze przez 5 minut.
Podajemy na gorąco.
halina