Sposób przygotowania:
Zupa szpinakowa
Do gara wlewamy wodę. Wkładamy do wody : umyte skrzydełka, dużą cebulę, 3 marchewki, 2 pietruszki, seler, pora, liście selera. Wszystko gotujemy na dużym ogniu., Gdy zacznie się gotować rosół gotujemy na najmniejszym ogniu by rosół nam nie zmętniał. W między czasie możemy ugotować w rosole ziemniaki pokrojone w kostkę. Dodajemy sól, pieprz , inne przyprawy. Gdy rosół się ugotuje wyciągamy mięso i warzywa. Pietruszkę i marchewkę kroimy w kostkę lub plasterki i wkładamy do zupy. Mięso także możemy porozdzielać na drobne kawałki i wrzucić je do zupki. Do zupy dodajemy brykiety szpinaku mrożonego ( ok 2 paczki ). Bardzo ważne jest to by do zupy szpinakowej dodać gałkę muszkatołową oraz posiekane drobne ząbki czosnku. Potem wystarczy zupę zagęścić śmietaną lub mąką z wodą. Przegotować jeszcze i można siadać do stołu :)