laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Zupa szpinakowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawa i zdrowa zupa Polecam

Zupa szpinakowa

Składniki:

Zupa szpinakowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa szpinakowa
Przebrany i umyty szpinak gotujemy w bulionie.Odcedzamy odciskamy i drobno siekamy.Cebulę obieramy drobno siekamy i podsmażamy na maśle.Zalewamy cebulkę bulionem i dodajemy szpinak.Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu 15 minut. Jogurt mąkę żółtka i sok z cytryny ucieramy na gładką masę. Przeceramy przez sito i łączymy z zupą.Chwilę jeszcze gotujemy.

Tagi:

szpinak