WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1505]

Zupa ogórkowo-szpinakowa z kaszą manną i serkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa ogórkowa-szpinakowa z warzywami, zaprawiona słodką śmietaną i serkiem topionym. Jest pyszna i kremowa.

Zupa ogórkowo-szpinakowa z kaszą manną i serkiem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Zupa ogórkowo-szpinakowa z kaszą manną i serkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowo-szpinakowa z kaszą manną i serkiem

ETAP 1:

Mięso pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do garnka. Marchewki, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pora pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Wymienione warzywa przesmażyć na maśle. Dodać do garnka.

Ziemniaki obrać i pokroić na mniejsze kawałki, dodać do garnka. Ogórki zetrzeć i dodać do garnka. Szpinak rozmrozić i lekko zblendowac. Dodać do garnka. Zalać wszystko wodą. Dodać przyprawy i zagotować. Dodać serek topiony. Gotować ok 15 minut.

Dodać śmietanę i koperek oraz kaszę manną. Gotować aż mięso będzie mięciutkie.

Podawać na gorąco.

Zupa ogórkowo-szpinakowa z kaszą manną i serkiem
Zupa ogórkowo-szpinakowa po ugotowaniu w garnku
Zupa ogórkowo-szpinakowa z kaszą manną i serkiem
Śmietana i koperek dodane do gotującej się zupy
Zupa ogórkowo-szpinakowa z kaszą manną i serkiem
Serek topiony dodany do gotującej się zupy.
Zupa ogórkowo-szpinakowa z kaszą manną i serkiem
Woda dolana do składników zupy i wrzucone przyprawy
Zupa ogórkowo-szpinakowa z kaszą manną i serkiem
Ogórki i ziemniaki dodane do garnka
Zupa ogórkowo-szpinakowa z kaszą manną i serkiem
Szpinak i warzywa dodane do garnka