Sposób przygotowania:
Zupa szpinakowa Eli z jajkami na kurczakuprzygotowanie wywaru
Udka kurczaka opłukać i włożyć do garnka.
przygotowanie wywaru cd
Marchewki, pietruszkę i seler obrać, opłukać i dodać do mięsa. Całość zalać wodą, posolić i gotować aż wszystko będzie miękkie.
przygotowanie zupy
Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Wywar przecedzić, dodać ziemniaki i gotować aż będą miękkie.
przygotowanie zupy cd
Jajka wybijać pojedynczo do kubeczka i przelewać do miski. Jajka dokładnie rozbełtać.
przygotowanie zupy cd
Do ugotowanych ziemniaków dodać rozmrożony szpinak i gotować około 10 minut.
Do zupy wlewać jajka i cały czas mieszać.
Zupę doprawić do smaku czosnkiem granulowanym, gałką muszkatołową, pieprzem i maggi.
Zupę wlać na talerze, dodać ugotowane udka i plasterki marchewki. Resztę jarzyn wykorzystać do sałatki.
Smacznego!