kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Zupa szpinakowa ze schabem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, gęsta i pożywna zupa szpinakowa. Przygotowana z dodatkiem mięsa, zabielana mlekiem. Polecam na obiad z pieczywem.

Zupa szpinakowa ze schabem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa szpinakowa ze schabem

 

Sposób przygotowania:

Zupa szpinakowa ze schabem
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Wkładamy do gotującej się wody, gotujemy. Szpinak myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Marchew i seler obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, myjemy i dokładamy do garnka z mięsem, gotujemy. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę.

Szpinak kroimy na drobno i razem z ziemniakami dokładamy do garnka, gotujemy. Na samym końcu zupę doprawiamy do smaku, wlewamy mleko i zagotowujemy.
Zupa szpinakowa ze schabem
Obrane i umyte warzywa kroimy na kawałki.
Zupa szpinakowa ze schabem
Pokrojone warzywa wkładamy do gotującego się mięsa.
Zupa szpinakowa ze schabem
Obrane i pokrojone ziemniaki myjemy i dokładamy do zupy.
Zupa szpinakowa ze schabem
Odsączony z wody szpinak kroimy na drobno.