Smarkaty

Smarkaty

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

zupa truskawkowa/poziomkowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

na letni, kolorowy obiad lub deser

zupa truskawkowa/poziomkowa

Składniki:

zupa truskawkowa/poziomkowa

 

  • 1 kg truskawek lub litr poziomek
  • 1 litr s lodkiej, niskoprocentowej śmietany (można wymieszać pół na pół z jogurtem naturalnym)
  • 2 łyżki śmietany kremowej
  • 5-7 łyżek cukru pudru
  • biszkopty

Sposób przygotowania:

zupa truskawkowa/poziomkowa
z truskawek wybieramy kilkanaście najładniejszych i odkladamy je na potem (do dekoracji) pozxostale składniki (oprócz biszkoptów) rozbijamy w malakserze spieniona zupe wstawiamy na 30 minut do lodówki przed podaniem, na kazdym talerzu kładziemy 3-4 truskawki i zalewamy zupą podajemy z biszkoptami mozna przybrac dodatkowo liśćmi melisy

Tagi:

biszkopt