Zupa warzywna Kaja35

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na zupę z świeżych warzyw

Zupa warzywna Kaja35

Składniki:

Zupa warzywna Kaja35

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna Kaja35
Mięso opłukałam w zimnej wodzie, następnie przełożyłam do garnka i zalałam wodą około 3 litry. Dodałam przyprawy i gotowałam na małym ogniu, między czasie dodawałam do mięsa, oczyszczone i podzielonego na małe różyczki brokuła jak i kalafiora, obrana i pokrojoną na drobne kawałki marchewkę, białą część pora pokrojonego w drobne kawałki. Na koniec wrzuciłam obrane i pokrojone w drobną kosteczkę ziemniaki i całość gotowałam do miękkości, pod koniec gotowania dodałam śmietanę wymieszaną z mąką i delikatnie wymieszałam. Przed podaniem posypałam zupę posiekaną na drobno natka pietruszki.