Sposób przygotowania:
Zupa warzywna smakosza
Do garnka z gotowym bulionem warzywnym wrzucamy umyte i pokrajane warzywa tj.marchew,pietruszka ziemniaki.Dodajemy seler.Gotujemy 20 minut do miękkości.Wrzucamy ponownie umytą i pokrojoną kapustę wraz z fasolką oraz kawałkami bukietów kalafiora.Gotujemy kolejne 20 minut.Na sam koniec doprawiamy do smaku i zabielamy śmietaną.
elzbieta8960
Rozyczki kalafiora 20 min ? no chyba ze lubisz ciapke...
Babciagramolka
Sprzeczała bym się o czas gotowania warzyw w zupie . Ja wyznaję zasadę , ze zupa potrzebuje czasu by nabrać smaku - jarzynową gotuję minimum godzinę ( a jeszcze lepiej 50 minut - wyłaczyć na 30 minut i ponownie gotować 10 minut ) . Ziemniaki gotowane 40 minut nie rozpadną się - warzywa w jarzynowej muszą się trochę rozciapciać - nie mogą być al dente bo inaczej to będzie rosół z warzywami nie jarzynowa .
Nie rozumiem tylko czemu do jarzynowej Smakosz wkłada warzywa na raty - wszystko wwalic do garnka na raz - zupa będzie smaczniejsza .