Zupa warzywna smakosza

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna gorącą zupa na chłodne dni

Zupa warzywna smakosza

Składniki:

Zupa warzywna smakosza

 

  • 1/2 białej kapusty
  • 2 garście fasoli szparagowej
  • 5 marchewek
  • 1 pietruszka
  • 5 ziemniaków
  • 2 łyżki koperku
  • 100 ml śmietany 30%
  • sól, pieprz
  • 2 litry bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 2 gałązki selera naciowego
  • kalafior

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna smakosza
Do garnka z gotowym bulionem warzywnym wrzucamy umyte i pokrajane warzywa tj.marchew,pietruszka ziemniaki.Dodajemy seler.Gotujemy 20 minut do miękkości.Wrzucamy ponownie umytą i pokrojoną kapustę wraz z fasolką oraz kawałkami bukietów kalafiora.Gotujemy kolejne 20 minut.Na sam koniec doprawiamy do smaku i zabielamy śmietaną.