Sposób przygotowania:
Zupa po meksykańsku wg anemon
Cebulę drobno posiekaną smażę na patelni na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaję posiekany drobno czosnek, pokrojoną pietruszkę i marchewkę. Całość smażę około 5 minut mieszając od czasu do czasu.Zawartość patelni przekładam do garnka, wlewam bulion warzywny, dodaję przyprawy. Doprowadzam do wrzenia, a później gotuję na małym ogniu. Gdy warzywa są miękkie dodaję odsączoną i przepłukaną kukurydzę i fasolę oraz pokrojoną w kostkę paprykę. Całość gotuję na wolnym ogniu jeszcze przez około 5 minut. Garnek z zupą zdejmuję z ognia i doprawiam do smaku solą, pieprzem cayenne i sokiem z limonki. Dodaję posiekaną świeżą kolendrę. *domowy bulion z różnych warzyw długo gotowany na wolnym ogniu.
msewka
Tit
anemon
Lemonaga
jaNina
evita0007
Bernadetta
Smakowita
anemon