Sposób przygotowania:
Zupa warzywna z kuskusem
Kuskus wsypać do miski lub głębokiego talerza, zalać wrzącą, lekko osoloną wodą, odstawić na kilka minut, by dobrze napęczniała i wymieszać widelcem. Zagotować półtora litra wody, wrzucić kostkę rosołową. Czosnek obrać i posiekać, a pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę, wycinając przy tym twardą nasadę ogonków. Pomidory, czosnek oraz dokładnie osączone ziarna kukurydzy dodać do bulionu, wlać oliwę i gotować około 10 minut. Doprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu. Połączyć z jogurtem. Szczypiorek i natkę pietruszki przebrać, opłukać, dokładnie otrzepać z wody i posiekać. Zieleniną posypać zupę. Kuskus nałożyć na talerze i wlać zupę. Po nalaniu zupy każdą porcję można jeszcze posypać parmezanem.