Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa warzywna z oscypkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa warzywna z oscypkiem to smaczne i pożywne danie

Zupa warzywna z oscypkiem

Składniki:

Zupa warzywna z oscypkiem

 

  • 1 marchewka,
  • 1 łyżka siekanego koperku,
  • 4 łyżki śmietany,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1 łyżka masła,
  • 10 łyżek ryżu ugotowanego na sypko,
  • 25 dag startego oscypka,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 por,
  • 4 dag selera,
  • 1 pietruszka,
  • sól

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z oscypkiem
Warzywa umyć, obrać, pokroić, zalać wrzącą wodą i gotować ok pół godziny. Wywar z warzyw przecedzić, dodać surowe masło, oscypek, szczyptę soli oraz śmietanę wymieszaną z mąką i odrobiną wody. Gotować na małym ogniu ok 5 min. Ryż rozłożyć na talerze, zalać zupą, posypać koperkiem. Do zupy można dodać pokrojoną lub utartą na tarce o dużych otworach ugotowaną marchewkę.

Tagi:

ryż