mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Zupa warzywna z pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Niezwykła zupa warzywna z pesto

Zupa warzywna z pesto

Składniki:

Zupa warzywna z pesto

 

  • bukiet świeżych ziół związany bawełnianą nitką
  • 2 łodygi selera
  • 3 małe pory
  • 4 średnie marchewki
  • 150g ziemniaków
  • 4 łyżki mrożonego zielonego groszku
  • 175g białej fasoli z puszki
  • 3 szkl rukoli
  • 2 łyżki pesto
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa warzywna z pesto
Seler oczyścić, umyć i pokroić w plastry. Pory oczyścić, umyć, pokroić w krążki. Marchewki obrać, umyć, pokroić w plastry. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić na małe kawałki. Groszek rozmrozić. Fasolę osączyć z zalewy, opłukać zimną wodą. Do dużego garnka wlać 4 szkl wody. Wrzucić bukiet ziół, seler, por, marchew i ziemniaki. Zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 10minut. Dodać fasolę, gotować 10 minut. Dodać rukolę i pieprz do smaku. Gotować 3 minuty. Wyjąć bukiet ziół. W zupie rozprowadzić pesto, zagotować i podawać.

Tagi:

zioła pesto