kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Zupa weselna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

taką zupę jadłam na dwóch weselach, podawana jako pierwszy gorący posiłek...

Zupa weselna

Składniki:

Zupa weselna

 

  • 0,5 kg pieczarek
  • 0,5 kg piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1, 2 marchewki
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • groszek z puszki
  • kukurydza z puszki
  • kostka rosołowa
  • kostka grzybowa
  • pieprz
  • wegeta
  • papryka ostra
  • koncentrat pomidorowy
  • masło

Sposób przygotowania:

Zupa weselna
Zagotować wywar z marchewką pokrojoną w kostkę, następnie na grubej tarce zetrzeć cebulę, podsmażyć lekko na maśle, do tego pokrojone drobno pieczarki. Zarumienić i wrzucić do wywaru. Następnie piersi z kurczaka pokroić w paseczki i też obsmażyć na maśle. Dołożyć do zupy. Podgotować około 15 minut. Dodać kukurydzę i groszek z puszki i koncentrat pomidorowy. Jeszcze chwilę podgotować. Zaprawić mąką, doprawić do smaku.