Zupa winogronowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na 4 porcje, podawać od 11m-ca życia....

Zupa winogronowa

Składniki:

Zupa winogronowa

 

  • 300g winogron
  • SYROP:
  • 5 łyżek cukru
  • 1 szklanka wody
  • 1 laseczka cynamonu
  • kawałek skórki pomarańczowej
  • kawałek skórki cytrynowej

 

Sposób przygotowania:

Zupa winogronowa
Przygotuj syrop, gotując wodę z cukrem, skórką pomarańczy i cytryny oraz laseczka cynamonu przez 5 minut. Po ostudzeniu wymieszaj z wodą. Obierz winogrona ze skórki(jeśli się da), usuń pestki i wymieszaj je z przygotowanym syropem. Podaj na ciepło lub jako chłodnik.

Tagi:

winogrona