Zupa wiosenna 3

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

lekka aromatyczna zupa wiosenna

Zupa wiosenna 3

Składniki:

Zupa wiosenna 3

 

  • 2 l wody
  • 0.5 kg mieszanka warzywna
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta
  • szczypior świeży
  • 3 kostki rosołowe
  • 60 gram skóry z boczku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 szklanka śmietany 12%

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa wiosenna 3
Gotujemy wodę z kostkami rosołowymi , dodajemy 3 łyżki oleju oraz małą skórę z boczku. Szczypiorek opłukujemy i kroimy w kosteczkę. Do bulionu wrzucamy mieszankę warzywną.Dodajemy przyprawy typu sól,pieprz.Jeszcze chwilę gotujemy około 15 minut. Całość zaprawiamy szklanką śmietany 12 %. Na wierzch posypujemy szczypiorkiem