Sposób przygotowania:
Zupa wiosenna 3
Gotujemy wodę z kostkami rosołowymi , dodajemy 3 łyżki oleju oraz małą skórę z boczku. Szczypiorek opłukujemy i kroimy w kosteczkę. Do bulionu wrzucamy mieszankę warzywną.Dodajemy przyprawy typu sól,pieprz.Jeszcze chwilę gotujemy około 15 minut. Całość zaprawiamy szklanką śmietany 12 %. Na wierzch posypujemy szczypiorkiem
bernika
W składnikach piszesz o 2 l bulionu i 3 kostkach rosołowyh, a w opisie kazesz ugotowac bulion na kostkach. To moze w skladnikach powinno być 2 liry wody?
elzbieta8960
Babciagramolka
Babciagramolka
evita0007
edytaha
Może ziemniaki były już w mieszance warzywnej? Zdarzyło mi się kiedyś kupić taką mrożoną zupę z ziemniakami.
evita0007
Być może,nie przeczę ale Smakosz powinnaś to napisać !!! Czytasz to na pewno a nie zmieniasz dlaczego ?
Pyza
elzbieta8960
Juz dawno o tym mowilam ....ale to jak grochem o sciane :)