oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Zupa wołowiny ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso podaje się oddzielnie ;)

Zupa wołowiny ze szpinakiem

Składniki:

Zupa wołowiny ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa wołowiny ze szpinakiem
Ugotowany na wołowinie wywar przecedzić, a mięso oddzielić od kości i pokroić na kawałki. Do gorącego bulionu włożyć ryż, dodać drobno pokrojoną i przesmażoną cebulę, sól oraz pieprz i gotować zupę na niewielkim ogniu. Około 15 minut przed końcem gotowania dołożyć grubo pokrojone liście szpinaku oraz rozprowadzoną wywarem przesmażoną mąkę i całość zagotować. Następnie zupę przyprawić posiekanymi orzechami włoskimi.