Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Zupa z białej i czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

kolorowa zupa z kapusty....

Zupa z białej i czerwonej kapusty

Składniki:

Zupa z białej i czerwonej kapusty

 

  • 1/4 czerwonej kapusty
  • 1/4 białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 szklanka śmietany
  • kostka rosołowa
  • pieprz i sól
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa z białej i czerwonej kapusty
Kapuste białą oraz czerwoną dość cienko szatkujemy w niezbyt długie paski (można przekroić je na pół). Zalewamy kapustę wodą, wrzuycamy kostkę rosołową, dodajemy soli i pieprzu i gotujemy. W chwili kiedy kapusta zacznie się gotować dodajemy obraną i pokrojona w talarki marchewkę - gotujemy całość do miękkości warzyw. Gdy warzywa są miękkie dodajemy śmietane oraz 2 łyżki posiekanej pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i gotujemy jeszcze 5 minut. Zupa powinna być gęsta, jemy sama lub dogryzamy chlebem

Tagi:

kapusta