Sposób przygotowania:
Zupa ze słodkiej białej kapusty
Zagotować wcześniej ugotowany rosół.
Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać opłukać, zetrzeć na tarce duże oczka, następnie dodać do rosołu. Gotować na małym ogniu około 15 minut, dodać oczyszczoną z wierzchnich liści, poszatkowaną kapustę białą oraz obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Liść laurowy, odrobinę kminku oraz ziele angielskie.
Gotować do miękkości warzyw.
Zupę zagęścić lekką zasmażką z masła i mąki. Na koniec dodać poszatkowaną natkę pietruszki, w razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem, solą oraz przyprawą w płynie.
Zupę można zabielić śmietaną jak ktoś lubi.
Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać opłukać, zetrzeć na tarce duże oczka, następnie dodać do rosołu. Gotować na małym ogniu około 15 minut, dodać oczyszczoną z wierzchnich liści, poszatkowaną kapustę białą oraz obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Liść laurowy, odrobinę kminku oraz ziele angielskie.
Gotować do miękkości warzyw.
Zupę zagęścić lekką zasmażką z masła i mąki. Na koniec dodać poszatkowaną natkę pietruszki, w razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem, solą oraz przyprawą w płynie.
Zupę można zabielić śmietaną jak ktoś lubi.
gusia1000