Sposób przygotowania:
Zupa ziemniaczana na zasmażce z kapustą białą
Ziemniaki obrać i opłukać, pokroić na kostkę. Do garnka wlać wodę , dodać marchewkę, pietruszkę oraz liście laurowe i ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu chwilę, posolić wsypać kminek.
Kapustę białą opłukać i poszatkować drobno, dodać pod koniec gotowania i gotować do miękkości składników. Przyprawić do smaku pieprzem i solą, zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła podsmażone i rozpuszczone w letniej wodzie. Posypać natką pietruszki .
Można przygotować wersję tłuściejszą i użyć kości lub porcji rosołowej. Smacznego:)
Kapustę białą opłukać i poszatkować drobno, dodać pod koniec gotowania i gotować do miękkości składników. Przyprawić do smaku pieprzem i solą, zagęścić zasmażką przygotowaną z mąki i masła podsmażone i rozpuszczone w letniej wodzie. Posypać natką pietruszki .
Można przygotować wersję tłuściejszą i użyć kości lub porcji rosołowej. Smacznego:)