dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1189]

Zupa z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 180
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa z białej kapusty i warzyw. Gotowana na żeberkach wieprzowych jest pożywnym daniem na obiad.

Zupa z białej kapusty

Składniki:

Zupa z białej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Zupa z białej kapusty

Krok 1:

Zupa z białej kapusty
Mięso obsmażamy na rogrzanej oliwie wraz z cebulą.

Żeberka płuczemy i osuszamy. Cebulę i czosnek obieramy z łupinek i siekamy. Chwile smażymy na rozgrzanej oliwie wraz z mięsem.

Krok 2:

Zupa z białej kapusty
Warzywa zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.

Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Całość chwilę smażymy.

Następnie zalewamy wodą, doprawiamy do smaku i gotujemy ok 20 minut. Następnie dodajemy posiekaną kapustę i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Gotujemy na wolnym ogniu.

Krok 3:

Zupa z białej kapusty
Pod koniec gotowania do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy.

Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku. Chwilę gotujemy do miękkości warzyw i mięsa.
Smacznego!