-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Zupa jarzynowa z białą kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Miałam zrobić zupę z białej kapusty, ale ostatecznie wyszła zupa jarzynowa z białą kapustą. Zniknęła bardzo szybko.

Zupa jarzynowa z białą kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa jarzynowa z białą kapustą

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa z białą kapustą
Kapustę posiekać, wrzucić do garnka. Zalać gorącą wodą i gotować przez 10 minut. Po tym czasie zlać wodę z kapusty. Cebulę przekroić na pół i pokroić w piórka. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Boczek pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Podsmażyć.

Marchew obrać i pokroić w talarki. Dodać do cebuli z boczkiem. Na końcu na patelnię dodać mrożony brokuł i kalafior.

Zawartość patelni przełożyć do garnka z kapustą. Zalać 2,5 litra wody. Kiedy woda się zagotuje dodać kostki rosołowe, ziele angielskie, liście laurowe oraz sól i pieprz do smaku. Ziemniaki obrać, pokroić na drobne kawałki i wrzucić do zupy.

Gotować do miękkości warzyw.
Zupa jarzynowa z białą kapustą
Małą główkę kapusty posiekać. Zalać gorącą wodą. Gotować 10 minut. Następnie wodę zlać.
Zupa jarzynowa z białą kapustą
Cebulę pokroić w piórka, boczek w kostkę. Podsmażyć.
Zupa jarzynowa z białą kapustą
Do cebuli z boczkiem dodać pokrojoną marchewkę oraz brokuł i kalafior.
Zupa jarzynowa z białą kapustą
Zawartość patelni przełożyć do garnka z kapustą. Zalać wodą. Zagotować. Dodać kostki rosołowe.Następnie dodać pokrojone ziemniaki. Gotować do miekkości warzyw.