Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z białą kapustą
Kapustę posiekać, wrzucić do garnka. Zalać gorącą wodą i gotować przez 10 minut. Po tym czasie zlać wodę z kapusty. Cebulę przekroić na pół i pokroić w piórka. Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Boczek pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Podsmażyć.
Marchew obrać i pokroić w talarki. Dodać do cebuli z boczkiem. Na końcu na patelnię dodać mrożony brokuł i kalafior.
Zawartość patelni przełożyć do garnka z kapustą. Zalać 2,5 litra wody. Kiedy woda się zagotuje dodać kostki rosołowe, ziele angielskie, liście laurowe oraz sól i pieprz do smaku. Ziemniaki obrać, pokroić na drobne kawałki i wrzucić do zupy.
Gotować do miękkości warzyw.
Marchew obrać i pokroić w talarki. Dodać do cebuli z boczkiem. Na końcu na patelnię dodać mrożony brokuł i kalafior.
Zawartość patelni przełożyć do garnka z kapustą. Zalać 2,5 litra wody. Kiedy woda się zagotuje dodać kostki rosołowe, ziele angielskie, liście laurowe oraz sól i pieprz do smaku. Ziemniaki obrać, pokroić na drobne kawałki i wrzucić do zupy.
Gotować do miękkości warzyw.