alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Zupa z białym winem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z białym winem, zupa z białym winem

Zupa z białym winem

Składniki:

Zupa z białym winem

 

  • 250 ml wytrawnego białego wina
  • 750 ml bulionu z kurczaka
  • 2 piersi kurczaka pokrojone na centymetrowe kawałki
  • 8 zielonych szparagów pokrojonych na kawałki
  • po małej garści zielonego groszku i posiekanej dymki
  • pół łyżeczki suszonego majeranku
  • 3/4 szklanki świeżo startego parmezanu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z białym winem
Wymieszać bulion z winem, zagotować. Włożyć groszek, kurczaka i szparagi. Po zmniejszeniu ognia, gotować jeszcze 5 minut. Wymieszać z dymką i majerankiem. Wsypać ser. Przyprawić do smaku.