Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa z boćwiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna i lekka zupa z boćwiną zwaną burakiem liściowym lub mangoldem

Zupa z boćwiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z boćwiną

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z boćwiną
Ziemniaki i marchew umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą i dodać kostkę z liściem laurowym i zielem angielskim. Zagotować. Seler naciowy oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Por posiekać dość drobno i wrzucić razem z selerem do zupy. Boćwinę umyć, grube części pokroić w kosteczkę i wrzucić do zupy. Liście poszatkować, wrzucić na 5 minut przed końcem gotowania zupy. Na koniec dodać śmietany i pieprz do smaku, zagotować.
Zupa z boćwiną
Ziemniaki i marchew umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wodą i dodać kostkę z liściem laurowym i zielem angielskim. Zagotować.
Zupa z boćwiną
Seler naciowy oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Por posiekać dość drobno i wrzucić razem z selerem do zupy.
Zupa z boćwiną
Boćwinę umyć, grube części pokroić w kosteczkę i wrzucić do zupy.
Zupa z boćwiną
Liście poszatkować, wrzucić na 5 minut przed końcem gotowania zupy. Na koniec dodać śmietany i pieprz do smaku, zagotować.