matri13

matri13

Starszy Kucharz
[Przepisów: 55]

Zupa z boczniaków po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekka,ale pożywna zupka ..

Zupa z boczniaków po chińsku

Składniki:

Zupa z boczniaków po chińsku

 

  • mąki ziemniaczanej łyżeczka imbiru 5szklanek bulionu warzywnego sos sojowy ciemny olej natka pietruszki sól

Sposób przygotowania:

Zupa z boczniaków po chińsku
Groszek osączyć.Na oleju podsmażyć pokrojoną w plasterki cebulę,po chwili dodać pocięte w paseczki grzyby.Seler,marchew i pietruszkę pokroić w słupki,dodać do grzybów,zalać bulionem i gotować 15minut.Pod koniec gotowania dodać groszek.Przyprawić sosem sojowym,zaciągnąć mąką ziemniaczaną,zagotować i doprawić solą i pieprzem.Posypać natką pietruszki.

Tagi:

sosy