Golden

Golden

Kucharz
[Przepisów: 15]

Książka Kucharska: 101 pomysłów na kalarepkę

Zupa z botwinki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pierwszy raz robilem taka zupe Mam nadzieje,ze cos z tego bedzie...

Zupa z botwinki

Składniki:

Zupa z botwinki

 

  • 8 botwinek(tyle mialem)
  • 4 ziemniaki
  • kalarepka
  • marchewka
  • pietruszka
  • sol,cukier,cytryna,vegeta.
  • porcja rosolowa,mogą byc dwie kostki rosolowe
  • koncentrat "barszcz"
  • Smietana

Sposób przygotowania:

Zupa z botwinki
Botwinki oplukac.Liscie i lodygi posiekac.W kostke pokroic buraczki,kalarepe,marchewke ,ziemniaki i do gara.Posypac lyczeczką soli,lyzeczka cukru i wycisnąc polowe cytryny.Calosc wymieszac i pozostawic na godzine lub dwie.W drugim garnku zrobic wywar.Mialem akurat porcje rosolową,wiec bedzie z porcji rosolowej;))Gotowalem godzine.Doprawic vegeta do smaku.Kosci obgrysc i do kosza lub dla psa jesli ktoś posiada.Ja mam kanarka wiec kosci wylądowaly w koszu oczywiscie obgryzione... Wlewamy wywar do naszego warzywniaka i gotujemy od 12 do 15 min,az kalarepka i marchewka bedą miekkie.W polowie tego czasu dodajemy 4 duze lyzki smietany oraz posiekana pietruszke.Po uplywie calosci czasu dolewamy kocentrat(dodalem pół szklanki).Na podanym talerzu posypujemy drobno posiekana natka pietruszki.....To chyba tyle...smacznego..

Tagi:

barszcz