Sposób przygotowania:
Zupa z botwinki
Botwinki oplukac.Liscie i lodygi posiekac.W kostke pokroic buraczki,kalarepe,marchewke ,ziemniaki i do gara.Posypac lyczeczką soli,lyzeczka cukru i wycisnąc polowe cytryny.Calosc wymieszac i pozostawic na godzine lub dwie.W drugim garnku zrobic wywar.Mialem akurat porcje rosolową,wiec bedzie z porcji rosolowej;))Gotowalem godzine.Doprawic vegeta do smaku.Kosci obgrysc i do kosza lub dla psa jesli ktoś posiada.Ja mam kanarka wiec kosci wylądowaly w koszu oczywiscie obgryzione... Wlewamy wywar do naszego warzywniaka i gotujemy od 12 do 15 min,az kalarepka i marchewka bedą miekkie.W polowie tego czasu dodajemy 4 duze lyzki smietany oraz posiekana pietruszke.Po uplywie calosci czasu dolewamy kocentrat(dodalem pół szklanki).Na podanym talerzu posypujemy drobno posiekana natka pietruszki.....To chyba tyle...smacznego..
wedith1
elzbieta8960
zewa
Ja też tak gotuję, tylko nie dodaję koncentratu barszczu. A z kalarepką może być ciekawy smak.
msewka