Sposób przygotowania:
Zupa z brokułami, ziemniakami i marchwią
Doprowadzam do zagotowania litr wody i dodaję do niej kostki rosołowe. Gotuję całość około minutę. Cebulę obieram i drobno siekam.
Na oliwie podsmażam przez kilka minut cebulę. Następnie dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i różyczki brokułów. Całość smażę razem przez minutę. Warzywa zalewam przygotowanym wywarem i gotuję pod przykryciem około 20 minut. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Zabielam na koniec zupę śmietaną.
Nalewam zupę na talerze i podaję.
Na oliwie podsmażam przez kilka minut cebulę. Następnie dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i różyczki brokułów. Całość smażę razem przez minutę. Warzywa zalewam przygotowanym wywarem i gotuję pod przykryciem około 20 minut. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Zabielam na koniec zupę śmietaną.
Nalewam zupę na talerze i podaję.