Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa z brokułów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetna w smaku zupa dla każdego

Zupa z brokułów

Składniki:

Zupa z brokułów

 

  • 50 dag brokułów
  • 1 kostka bulionowa z warzyw rozpuszczona w 1,5 l wody
  • 4 kromki chleba
  • 1 ząbek czosnku
  • 60 g startego parmezanu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa z brokułów
umyte brokuły podzielić na różyczki zagotować bulion brokuły włożyć i pozostawić na ogniu 30 minut zmiksować połowę i wlać z powrotem do garnka przyprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny ząbkiem czosnku natrzeć kromki po czym przyrumienić na patelni ułożyć na talerzach i zalać zupa

Tagi:

chleb brokuły