sylwiach

sylwiach

Szef Kuchni
[Przepisów: 79]

zupa z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa warzywna dla wielbicieli małych 'kapustek'

zupa z brukselką

Składniki:

zupa z brukselką

 

  • 500 gram brokuły ŚWIEŻE LUB MROŻONE,
  • do wywaru włoszczyzna,
  • 1 sztuka ćwiartka z kurczaka,
  • do smaku sól i pieprz,
  • kilka łyzek śmietana,
  • do dekoracji natka pietruszki i koperek

Sposób przygotowania:

zupa z brukselką
Mięso zalewamy wodą,lekko solimy,dodajemy umytą i pokrojoną włoszczyzne i gotujemy do miekkości.Obieramy z kości i kroimy w średniej wielkosci kawałki.Wywar zagotowujemy i wkładamy kawałki miesa i brukselkę.Gotujemy,uważając aby nie rozgotować kapustek.Doprawiamy do smmaku solą i pieprzem,łączymy ze śmietaną.Wsypujemy pietruszkę i koperek.